A váci sajtótermékek világa - különösen így, kampány idején - nagyon sok érdekességet nyújt a figyelmesen böngésző vájtszeműek számára.

 Itt van például a város déli külső területein immár legendás képviselő, Kiss János csemetéje, Kiss Zsolt János. A szocik helyi kampányfőnöke alaposan kihasználva médiakapcsolatait, a semmiből is főszerepet kovácsolt magának a kampányban. Sorban tartotta a sajtótájékoztatókat. Többnyire olyan ügyekben, amihez abszolút semmi köze sem volt soha. Kihasználva apja farvízét, átadott annak körzetében kővel felszórt utat, bejelentette az Avar utca felújítását. Ezek kisszsoltos apropójára is bőven rácsodálkozott a pórnép, ám igaza volt: utóbbival egy jó nagy fotó erejéig még a politikától ódzkodó Váci Hírnökbe is befért. De adott ő át az utóbbi napokban kutyakakis zacskót, piknikparkot is. Ezeknél is az volt az egyetlen kapcsolódási pont személyéhez, hogy ő éppen abban a körzetben indul jelöltként. Naná, hogy egyetlen sajtós emberke sem mert rákérdezni, hogy mifene köze is van mindezekhez!

A sorozat non plus ultrája azonban a legutóbbi „avatása”. Mit nem lel az olvasó a szoci és Bábiné ellenességgel egyáltalán nem vádolható Dunakanyar Régió nevű újság internetes változatában? Igen az MSZP-s Kiss Zsolt János és fideszes Bábiné Szottfried Gabriella édeskettesben felavatja a Václigetet Sződligettel összekötő utat! (Akinek rémlik hasonló, nem téved nagyot: annak idején Bóth János Bábinével közösen avatta az azóta is közröhejnek örvendő sződligeti villamospárt.) Igazán megható és - ha hinni lehet a már úton-útfélen egyre hangosabban említett Bóth-Bábiné mutyinak - tulajdonképpen érthető is, ha a két fontos személy igazán testközelben kampányol egymásnak.

Most már mi következhetnénk a mosolygással: igazi poén lenne, ha a Bábiné által kitalált friss hús, Pető Tibor a választókörzetében alulmaradna az ugyancsak ott induló, mindentavató Kiss Zsolt Jánostól …

A bejegyzés trackback címe:

https://vacz.blog.hu/api/trackback/id/tr872334011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turpi21 2010.10.02. 10:16:22

Csak annyit tennék a cikkhez, hogy sajnálatos az a primitív, minden eddigi mocskot alulmúló kampány, amelyet minden valószínűség szerint a kormánypárt jelöltjei folytatnak a kisebb kormánypárt jelöltjeivel, és a függetlenként induló, de nagyobb hozzáértéssel tapasztalattal rendelkező, első számú esélyes Fördős Attilával szemben.

Egyszerűen kiábrándító, főleg ahhoz képest, amit Orbán Viktor miniszterelnök úr ígért - miszerint senki emberi méltóságán nem esik csorba az ő oldalukról.

Talán nem ártana majd a Fidesznek a választásokat követően kivizsgálnia, hogy tagjai, támogatottjai milyen mértékben járatták le őket az ország lakosai előtt - és ebből levonni a megfelelő konzekvenciákat.
- Ez Vácott ezért különösen érdekes, mert a KDNP jelöltje mellé gyakorlatilag a város teljes és valódi jobboldali közössége felsorakozott - úgy tűnik, a Fidesznél viszont a politikai újoncok mellett kalandorok is szerephez jutottak - és sajnos az ő képükre és hasonlatosságukra formálták a kampányuk végét.

A KDNP gyakorlatilag telt-házas kampányzárója Harrach úrral a művházban pedig igazán igényes és példamutató volt.

Madarat tolláról - embert barátjáról - jelölte(ke)t pedig stílusáról...

tisztelettel:
T21
süti beállítások módosítása