Ámbár a választási eredmények oly tekintetben nem véglegesek, hogy Bóth János újraszámlálást kért, azért az gyanítható/remélhető, hogy nem tud 127 szavazatot "megbuherálni". Főleg, hogy el is utasították fellebbezését! Azért is mondom, hogy megbuherálni, mert beszélgettem több szavazatszámlálóval, és általánosságban elmondható, hogy a Fidesz - csapat híján - képtelen volt rátermett embereket delegálni a számlálóbizottságba, így nem egy helyen a KDNPs és Jobbikos szavazatszámlálóknak kellett résen lenni este - mikor már mindenki fáradt - és rászólni az MSZP-s kollegára, hogy "Ugyan, itt ez a ceruza, rakja már el azt a tollat a kezéből számlálás közben"! A válasz: "Ó, elnézést. Teljesen véletlenül a kezemben maradt"!

A lényegen nem változtat, kár is lenne sopánkodni ilyenen, de az még mindig tapintható, hogy ravasz emberei vannak a szociknak.

Fördős Attila, Vác város polgármestere előtt viszont komoly feladat áll! Bíztató azonban, hogy a Fidesz felsővezetés  üdvözölte a győzelmét és együttűködését ajánlotta fel neki, mint KORMÁNYPÁRTI polgármesternek. Azért gyorsan változik a szélirány így hirtelen... mégiscsak kormánypárti?? Eddig is az volt. Talán csak a Bábi-Pető duo nem akarta észrevenni.

Mindenesetre a választás igazi vesztese Pető Tibor. Ez kijelenthető, hisz ha megnézzük a jobboldal felosztását a képviselőtestületben: 7 Fidesz, 3 KDNP, 1 Jobbik, akkor látható, hogy azért a Fidesz henger Vácon is érvényesült, ám a szavazótábor mégiscsak komolytalan jelöltnek látta Petőt! A nevető 3. Bóth lehetett volna, aki ha polgármester lett volna akkor sem kellett volna félnie a kevés (4) képviselővel a háta mögött, mert nem véletlenül rakta be embereit a Fideszbe! (Csereklye-Csuka-Bánhidi-...)

Az egyezség Bábi és Bóth közt úgy szólt, hogy az oszággyűlési választásokon az MSZP indít gyenge jelöltet, hogy Bábi bejusson, cserébe az önkormányzatin a Fidesz, hogy Bóth maradhasson. Persze Bábi bekamuzta a KDNP-nek, hogy: most jelöl a Fidesz engem (országgyűlési), majd ősszel pedig jelölhet a KDNP valakit... aztán be is intett Bábi! Csak arra nem számítottak, hogy külön elindul a KDNP és, hogy Fördősnek ekkora tábora van.

De térjünk is vissza Fördősre! Induljunk ki a kampányzáróból, ott mik hangoztak el:

Fördős Attila Vác polgármesterének beszéde

Harrach Péter KDNP frakcióvezető beszéde

Hirling Zsolt evezős világbajnok beszéde

Érdekes Harrach Péter utalása: "Volt Vácott vagy Vác környékén valaki aki figyelmeztetett, hogy ne jöjjek. Sőt volt olyan kedves és feljelentett különböző Fideszes helyeken, eljutott egészen az Elnök Úrig, de ő nem mondta, hogy ne jöjjek el, úgyhogy most itt vagyok!" Valaki=Nagyhal?? Vagy Bábiné?? Szégyen!!

És akkor nézzük Fördős Attila programját! A kampányzárón konkrétumokat nem hallottunk ám kiemelnék néhány súlyponti gondolatot:

  1. rendteremtés
  2. emberközpontúság
  3. kooperáló közösségek
  4. közös gondolkodás

 

Egyszóval egységes jobboldal, amire Vác polgári rétege 20 éve vár!

Fördős Attila választási programja viszont konkrétumokat tartalmaz. Ezek sorra:

  1. Munkanélküliség csökkentése ipartelepítéssel
  2. Mélygarázs
  3. Ténylegesen elindítjuk a panel-felújítási programot
  4. Kórházi és vasútkörnyéki parkolás kiépítése
  5. Közterületek karbantartása, ápolása, közintézmények renoválása, teljes körű akadálymentesítés
  6. Az M2 autópálya kiépítése Vácig
  7. Városlakók biztonságérzetének javítása
  8. Közoktatási-, kultúr- és sportintézményeink felújítása
  9. Út, járda, kerékpárút fejlesztése, közterületek akadálymentesítése
  10. Újra elindítjuk a termálvízfúrásokat a váci strandon
  11. Vác külterületén élők helyzetének rendezése
  12. Nyilt párbeszéd a város lakóival, különös tekintettel a fogyatékkal élőkre és a szociálisan nehéz helyzetben lévőkre
  13. Legyen Vác a dunakanyar fővárosa
  14. Közösségteremtés, csapatépítés minden szinten

 

Minderről annyit tudok mondani, hogy sok sikert, kitartást és egészséget kívánok mindezek véghezviteléhez. 4 év múlva látni fogjuk hová jutott Vác! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vacz.blog.hu/api/trackback/id/tr822346297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Váci Révész · http://vacirevesz.blog.hu/ 2010.10.05. 14:11:06

Kár, hogy a Fidesz 2003-ban lecserélte a logot, az újjal hitelesebb lett volna. :-) Meg hát a kereszt sem mutat jól a pina mellett.
üdvözlettel VR
süti beállítások módosítása