„Kedves Nézők, 300 méter van hátra a célig itt a világbajnoki döntőben, nagyon izgalmas lesz a vége, és nagy reménységünk, a Pető-Haller páros a második helyen evez. Nincs meg tehát egyelőre az első hely, de meglehet, meglehet, én azt mondom, csak most kellene beleadni mindent, most kellene valahogy növelni a csapásszámot Tibikém! Ha maradt még bennetek erő, most kellene megmutatni, mit tudtok, és akkor még meglehet az a hőn áhított arany! Gyerünk Tibi, gyerünk Ákos, mindent bele, talán most kicsit közelebb a két hajó, de nem! Jajjj, nem!! Mit csinálsz, Tibi?! Ugye önök is látják, kedves nézőink… Pető Tibor az ellenfelet kezdi fröcskölni… Föláll a hajóban, két marokra fogja lapátját, és az ellenfél felé csapkodja a vizet! Te jó ég, még valamit kiabál is a másik hajónak, de hát ők azt már nem hallják, már messze járnak, csak meglepetten mosolyognak a másik hajóban a fiúk, és most valamikor be is csapnak a célba. Hát ilyet… Hát ilyet… Hát miért, Tibikém, miért volt erre szükség, 200 méterrel a cél előtt, hát meg lehetett volna, hát most minden elúszott, minden… szó szerint… még be is borulnak a fiúk… Nem is értem, nem is hiszem, kedves nézők. Hát ennek semmi köze a fair playhez, ennek semmi köze a sportszerű versenyzéshez… Ugye önök is látták? Ugye önök se értik?...”

 No, hát valahogy így közvetíthette volna mondjuk a jó öreg Vitray sporttárs az elmúlt hét váci eseményeit, ha azok valóban az evezőspályán történnek. Sajnos azonban főhősünk nemrégiben úgy gondolta, a politikában próbál szerencsét. Sőt, mindjárt a város polgármesteri székét célozta meg, majd az önkormányzati választás közeledtével úgy döntött, bedobja a fent említett fröcskölős mutatványt.

 Vácon azonban kétféle ember él. Az egyik, aki ismeri Fördős Attilát. Ők jól tudják, hogy Fördős a helyi KDNP támogatásával indul, a KDNP pedig 2010 májusa óta kormánypárt, tudják, hogy Fördős jelenleg is a Fidesz-KDNP frakciót vezeti a váci önkormányzatban, azaz tudják, hogy a Pető-féle plakátról vészjóslón vicsorgó üzenet egészen nyilvánvaló hazugság.

Lehetnek olyanok is, akik eddig nem ismerték Fördős Attilát. Pető rájuk is gondolt, hisz a plakátot látva most már elgondolkoznak majd: „Ki is ez a Fördős? Miért olyan fontos úton-útfélen közzétenni, hogy kihez van köze, kihez nincs? Biztos valaki jelentős személyiség, ha a Fidesz óriásplakátokra írja a nevét. Na, mindenesetre érdemes lesz megjegyezni…”

Persze nem is muszáj ennyit gondolkozni, elég, ha az illető csak ránéz a szórólapra vagy a plakátra, „Nahát, mi ez a gyászjelentés?”, vállat von, és kocsikázik vagy sétál tovább. Aztán október 3-án elmegy szavazni, fogja a szavazólapot: „Fidesz, azt nem, az olyan… sötét volt most…” Aztán választ valakit a többiek közül. Soha ne becsüljük alá a szavazói gondolkodás sokféleségét. Pető nem is teszi. Hatalmas evezősuhintásokkal borítja be magát a vízbe, már jóval a cél előtt… Ugye önök is látták? Ugye önök se értik?

Doki

A bejegyzés trackback címe:

https://vacz.blog.hu/api/trackback/id/tr232287628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sosimosi 2010.09.13. 00:28:02

Tibi gyakorolja hogyan kell sportolóból gecivé változni.
Olyan ez mint amikor a csúnya bábból pillangó lesz. Csak valahogy most ez megfordult: nemzetünk nagyra becsült emberéből, pillangójából egy pondró lett.
süti beállítások módosítása