vacyblogger 2010.09.20. 18:39

Csakafityisz

Hurrá, navégremá! Van megyei lista! Hát emiatt nem aludtam hetekig, de most végre előttem hever a haver! De meg is nyugodtam ám, méghozzá izibe – itt aztán nincs laca-faca meg egyenlősdi, meg demográfia, de még nyomokba se! Az is lehet, hogy ide demokráciát akartam írni, de mindegy, egyik sincs. Vannak viszont kaliberek, mint a nyű!

A kisebb települések, mint Szentendre vagy Budapest egy szinten kezelődnek itt Törtellel, Nyársapáttal, Nyáregyházával, Kisnémedivel, Perbállal, Nagytarcsával és Tápiószentmártonnal (akiknek együttesen 21.969 lakosuk van) – ők mind egy-egy fővel képviseltetik magukat a listán, viszont a meghatározóak, az igazán fajsúlyos települések, mint a 635-ös busszal megközelíthető Ócsa, vagy Szigetszentmiklós érdemük szerint kettővel. Az egy kicsit bosszantó viszont, hogy nem kapott listás helyet Csővár és Acsa sőt Kisoroszi sem.

Más, kevésbé nagyhalak, mint például az ezeréves püspöki székhely és kistérségi központ szerepet játszó harmincötezres Vác nem érdemelt egy helyet sem.

Nálam hozzáértőbbek (ők vannak többen) aszonygyák, ebben a listában szó szerint megvalósult a „csakafityisz” szlogen – mert más kormánypártoskodó (pölö a klerikálos) nem került be. Biztos büntibe vannak.  Pedig a szórólap utolsó lapjára ezt írják: „IGEN az összefogásra!”. (Mondjuk, ennek azé Vácon sajátos, frakciós bukéja van…)

De akkor most mivaaan?! – Összefogás van, vagy csakafityisz?

Jumbó

A bejegyzés trackback címe:

https://vacz.blog.hu/api/trackback/id/tr372310549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása